Arsenal wint door Van Persie

Nederlandse spits maakt twee doelpunten voor Londense ploeg.

Met dank aan Robin van Persie heeft Arsenal gisteren met 2-1 gewonnen van Sunderland. De spits van de Londense ploeg maakte beide doelpunten. Van Persie opende de score al na 29 seconden en schoot zijn tweede treffer zeven minuten voor tijd binnen. Tussentijds tekende Sebastian Larsson voor de gelijkmaker. Het is de derde thuiszege op rij voor Arsenal. De ploeg staat na een slechte competitiestart nu tiende met twaalf punten achterstand op koploper Manchester City.

Tottenham Hotspur speelde gisteren gelijk tegen Newcastle United: 2-2. Rafael van der Vaart opende namens de Spurs de score in de eerste helft uit een strafschop. Tottenham, dat nog een wedstrijd tegoed heeft, blijft zesde met dertien punten. (Novum, AP)