Arcadis neemt Brits adviesbureau over

Ingenieursbureau Arcadis neemt het Britse adviesbureau EC Harris over. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

Als de deal doorgaat wordt het de 21ste overname van Arcadis in vijf jaar tijd. Het Amsterdamse bedrijf heeft de laatste jaren sterk uitgebreid in de Verenigde Staten, Brazilië en Chili. Wereldwijd zit het inmiddels in de toptien.

Met de overname van EC Harris krijgt Arcadis meer voet aan de grond in Azië en het Midden-Oosten. Het Britse bedrijf haalt hier inmiddels eenderde van zijn omzet vandaan. De totale omzet van EC Harris in het afgelopen boekjaar, dat op 30 april eindigde, bedroeg 290 miljoen euro. Wereldwijd adviseert het sectoren als de bouw, waterbeheer, transport, energie. Bij EC Harris werken 2.600 mensen – Arcadis telt op het moment ruim 16.000 werknemers.

EC Harris is eigendom van 180 partners, waarvan er inmiddels 28 hebben ingestemd met de overname. Volgens de overeenkomst krijgen de partners samen 3 miljoen aandelen Arcadis – tegen welke koers is onbekend. Ook is de eigenaren een niet nader genoemd contant bedrag aangeboden.

Arcadis maakte verder bekend dat de brutowinst over dit jaar vergelijkbaar zal zijn met die van vorig jaar, rond de 78 miljoen euro.

De beurs reageerde negatief op al het nieuws. Op de AMX, de beurs voor midcappers, was Arcadis rond het middaguur de grootste daler. De koers was op dat moment met ruim 3 procent gedaald naar 13,8 euro.