Vitesse wint rode Gelderse derby en passeert Ajax op ranglijst

Scheidsrechter Wiedemeijer toont Chanturia en Conboy de rode kaart. Foto YouTube / EredivisieLive-kanaal

John van den Brom blijft met zijn Vitesse de opwaartse lijn doortrekken. In de Gelderse derby uit bij NEC werden de Nijmegenaren met 1-0 verslagen. Giorgi Chanturia bezorgde de Arnhemmers de felbevochten zege.

De enige treffer van het duel viel in de 34e minuut toen de Georgiër met een fraai afstandsschot het net wist te vinden. Ruim tien minuten na rust sloeg de vlam in de pan, zoals wel vaker tijdens een treffen tussen beide ploegen. Chanturia moest met rood van het veld, zo ook NEC-verdediger Kevin Conboy. Beiden raakten met elkaar in gevecht.

Een kwartier voor tijd zag ook middenvelder Stanley Aborahging, die hard inging op Ryan Koolwijk, namens Vitesse de rode kaart. Tevens vielen er aan beide kanten twee gele prenten. Door de zege en het puntverlies van Ajax gisteravond steekt Vitesse de landskampioen op de ranglijst voorbij.

Het rode opstootje tussen Chanturia en Conboy (beelden YouTube-kanaal EredivisieLive):