Opinie

Strikvraag

Twee jaar in de VS en nog altijd op mijn hoede voor de autoriteiten: strenge politieagenten en humorloze douanebeambten. Als ik per ongeluk het terrein van de CIA in Washington oprijd, word ik aangehouden door een beambte in uniform. Hij controleert mijn ID-kaart in zijn wachthokje verdacht lang. Dan vraagt hij: „Zeg, wat is de

Twee jaar in de VS en nog altijd op mijn hoede voor de autoriteiten: strenge politieagenten en humorloze douanebeambten.

Als ik per ongeluk het terrein van de CIA in Washington oprijd, word ik aangehouden door een beambte in uniform. Hij controleert mijn ID-kaart in zijn wachthokje verdacht lang. Dan vraagt hij:

„Zeg, wat is de afstand tussen Apeldoorn en Arnhem?” Bang antwoord ik op deze overduidelijke strikvraag : 30 kilometer? Hij antwoordt mij met een goedkeurende knik en vertelt dat hij in Arnhem heeft gewoond tijdens zijn studie . Na het teruggeven van mijn papieren volgt luidkeels DOEI!

Liesbeth Kloosterman