NS: punctualiteitrecord gebroken - ruim 95 procent treinen op tijd

Foto NRC / Arjan de Jongh

De NS zegt in het afgelopen kwartaal zijn ‘punctualiteitrecord’ te hebben gebroken. Van de treinen kwam 95,5 procent op tijd aan, melden de Spoorwegen vandaag. Het vorige record werd in het derde kwartaal van vorig jaar genoteerd. Toen reed 93,7 procent op tijd.

Het afgelopen kwartaal werden ook meer aansluitingen gehaald. Dat percentage lag op 93,7. In dezelfde periode van 2010 was dat 92,2. De klantenoordelen zijn iets negatiever dan vorig jaar. Van de reizigers gaf 57 procent een rapportcijfer van een 7 of meer voor het op tijd rijden van de treinen, dat is een procentpunt minder dan in het derde kwartaal van vorig jaar. Ook de tevredenheid over de dienstverlening nam met een procentpunt af, waardoor deze uitkwam op 77 procent.

Directievoorzitter Ingrid Thijssen zegt tevreden te zijn met de resultaten, die iets beter zijn dan in het tweede kwartaal van dit jaar. “Dat is het resultaat van hard werken in het belang van onze klanten.”

    • Jules Seegers