NAC Breda wint thuis met 2-0

NAC Breda heeft thuis gewonnen van Excelsior met 2-0. Het is de derde overwinning dit seizoen voor de ploeg uit Brabant .R

Robbert Schilder schoot de ploeg in de eerste helft op voorsprong. Pas in de slotfase gooide Anthony Lurling het duel in het slot met een tweede treffer.

De Bredase ploeg startte goed, maar werd gaandeweg het duel slordiger. Toch kwam NAC op voorsprong toen Schilder oog in oog met keeper Wesley de Ruiter geen fout maakte. Alex Schalk had daarna de 2-0 op zijn voet, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Na de rust zette NAC iets meer aan, maar verzuimde de score uit te breiden. De ploeg bleef echter makkelijk overeind doordat Excelsior nauwelijks een kans wist te creëren.

Vijf minuten voor het eindsignaal maakte Lurling een einde aan de spanning door de 2-0 binnen te schieten. Dat deed hij op fraaie wijze door de bal over De Ruiter te wippen. Daarvoor had Schilder al de paal getroffen. Na de tweede goal kreeg NAC nog kansen op meer, maar ook invaller Milano Koenders vond de paal op zijn weg.

Excelsior wacht na negen speelronden nog altijd op de eerste overwinning en blijft met twee punten onderaan de ranglijst staan. NAC klimt door de zege naar de dertiende plaats. De Bredase formatie heeft nu tien punten.

    • Hans Klis