Koreaanse Grand Prix prooi voor Vettel, Hamilton rehabiliteert zich

Red Bull pakt met twee podiumplaatsen ook de wereldtitel voor constructeurs. Foto Reuters / Jo Yong-hak

De honger van Sebastian Vettel is, na het behalen van zijn tweede wereldtitel vorige week, nog niet gestild. De Duitser won de Formule 1 Grand Prix van Zuid-Korea voor Lewis Hamilton en teamgenoot Mark Webber.

Vettel en Webber stelden met hun podiumplaatsen ook de wereldtitel voor teams veilig. Red Bull is in de laatste drie races van dit jaar niet meer te achterhalen door de directe concurrenten McLaren en Ferrari. Namens de Britse renstal deed Hamilton vandaag goede zaken.

De wereldkampioen van 2008 raakte de afgelopen Grands Prix vaak in opspraak wegens zijn betrokkenheid bij een serie incidenten. Hij finishte de laatste tien races slechts één keer op het podium, dat was toen hij de grote prijs van Duitsland won. Na een zoveelste aanrijding vorig weekend in Japan kreeg de Brit veel kritiek van collega’s en de media.

Maar Hamilton pakte gisteren pole position en doorbrak daarmee de hegemonie van Red Bull dat met Webber en vooral Vettel dit jaar elke Grand Prix vooraan mocht starten. Direct na de start ging Vettel hem echter al voorbij waarna de 24-jarige wereldkampioen de leiding niet meer afstond.

In het vervolg van de race vocht Hamilton met Webber een bij vlagen agressief maar fair duel uit om de tweede plek. De Australiër raakte één keer voorbij de McLaren, maar Hamilton diende hem daarop direct van repliek. Achter hen kwamen Jenson Button (McLaren), Fernando Alonso en Felipe Massa (Ferrari) over de finishlijn. Over twee weken is de volgende GP in India.

GP Zuid-Korea 2011 - Hamilton vs. Webber:
http://youtu.be/SNgRvGLvFtM

    • Jules Seegers