Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Politie, recht en criminaliteit

De rellen tijdens het Occupy-protest in Rome

In Rome demonstreerden gisteren, net zoals in veel ander grote steden in Europa, Azië en Australië, tienduizenden mensen tegen corruptie, kapitalisme en bezuinigingen. De demonstraties komen voort uit de Occupy Wall Street-beweging in de Verenigde Staten. Het Occupy-protest in Rome liep gisteren in tegenstelling tot andere steden fors uit de hand. Betogers begonnen in de Italiaanse hoofdstad winkelruiten in te slaan en auto’s in brand te steken. Met behulp van traangas en waterkanonnen probeerde de Italiaanse politie de situatie onder controle te krijgen. Onze fotograaf Merlin Daleman was gisteren in Rome en maakte de volgende indrukwekkende foto's: