175 arrestaties bij occupy-actie in Chicago

Caption: Chicago police carry away a protester at the Global Day of Occupation-Chicago March to Michigan and Congress, early Sunday, Oct. 16, 2011, in Chicago. Police arrested 175 members of a group protesting corporate greed early Sunday after they refused to take down their tents and leave a city park when it closed. (AP Photo/Chicago Sun-Times, Scott Stewart) CHICAGO LOCALS OUT; MAGS OUT
Caption: Chicago police carry away a protester at the Global Day of Occupation-Chicago March to Michigan and Congress, early Sunday, Oct. 16, 2011, in Chicago. Police arrested 175 members of a group protesting corporate greed early Sunday after they refused to take down their tents and leave a city park when it closed. (AP Photo/Chicago Sun-Times, Scott Stewart) CHICAGO LOCALS OUT; MAGS OUT Politieagenten dragen een gearresteerde Occupy-demonstrant weg die weigerde een stadspark te verlaten. Foto AP / Scott Stewart

Meer dan 175 aanhangers van de Occupy Wall Street-beweging in Chicago zijn vandaag opgepakt door de politie toen ze weigerden een stadspark te verlaten.

De arrestaties verliepen zonder geweld. Ook in de Amerikaanse stad Phoenix werden 46 demonstranten aangehouden voor kleine overtredingen, meldt persbureau AP. De arrestaties komen een dag na een wereldwijd protest tegen corruptie, kapitalisme en bezuinigingen.

Hoewel de protestmarsen in Amsterdam, Berlijn, en Londen vrijwel zonder problemen verliepen, ontaarde de demonstratie in Rome in een ware veldslag. Daar kaapten relschoppers de geplande vreedzame betoging en kwam het tot een gewelddadige confrontatie met de politie, hierbij vielen tientallen gewonden en naar schatting werd er voor een kleine miljoen euro schade aangericht aan de stad.

Bekijk hier de foto’s van onze fotograaf Merlin Daleman die aanwezig was bij de rellen in Rome.

Hieronder zijn beelden uit Chicago van afgelopen vrijdag te zien waar demonstranten zijn ingesloten in een filiaal van CitiBank. Volgens de maker werden toen 23 mensen gearresteerd.

http://youtu.be/WCxg2IDtLgo