Zonovergoten

Het wordt opnieuw een zonovergoten herfstweekeinde. Al is het wel 10 tot 15 graden kouder dan tijdens het weekeinde van twee weken geleden, toen de stranden nog druk werden bezocht.

Met een zuidelijke stroming wordt zowel vandaag als morgen droge lucht vanuit het zuiden aangevoerd. Komende nacht daalt het kwik lokaal tot aan het vriespunt. Op beschutte plaatsen wordt het vlak boven de grond nog 2 tot 4 graden kouder. Op uitgebreide schaal komt het dus tot vorst aan de grond.

Morgen overdag schijnt de zon onafgebroken. Toch wordt het niet warmer dan 11 graden in het noorden tot lokaal 15 graden in Limburg. De wind is zwak en waait uit zuidelijke richting. De combinatie van weinig wind en felle zon zal het voor het gevoel overigens beduidend warmer doen aanvoelen.

Maandag nadert vanuit het westen een zwak warmtefront. Veel meer dan velden met doorschijnende sluierbewolking levert het niet op. Bovendien wordt het bij een matige zuidenwind wat warmer, met maxima van 15 tot 18 graden.

Dinsdag staat een volgende storing op het programma. Die is actiever en gaat wel degelijk regen brengen. Bovendien wakkert de zuidwestenwind verder aan. De dagen erna blijft het uitgesproken wisselvallig.