Zij: 'Vrije tijd is onbetaalbaar'

Ron en Karen Bosmans-Bovens uit Meperik zijn 23 jaar samen, waarvan 19 jaar getrouwd. Samen hebben ze een zoon (11) en een dochter (9). Hij besloot zijn vaste baan op te geven toen zijn moeder ernstig ziek werd.

Karen Bovens (46), eigenaar kapsalon:

„Mijn werk is mijn hobby. Ik denk weleens: als ze me niet zouden betalen, zou ik het ook doen. Het mooie van het kappersvak is het directe contact met mensen. En je hebt natuurlijk meteen eer van je werk. De wens om een eigen bedrijf te hebben, heb ik altijd gehad. Mijn sterrenbeeld is leeuw: ik wil aanpakken en wel op mijn manier. Mijn baas vroeg me al op mijn 24ste om zijn zaak over te nemen, maar dat was te snel. Ik durfde het niet en werd uiteindelijk bedrijfsleider bij de nieuwe eigenaar. Omdat hij er niks van bakte, heb ik de zaak al snel van hem overgenomen. Een stuk wijzer geworden van zijn fouten.

„De beginjaren waren onzeker. Het liep wel, maar het was geen vetpot. Inmiddels horen we bij de bekendste kapsalons uit de buurt en heb ik negen man personeel. Wat ik nog ambieer? Misschien een tweede poot in de wellness, maar dat is, denk ik, onbetaalbaar voor de klanten die ik wil: gewone mensen. Wel gaan we meer naar mensen toe. Een oude of zieke klant hoeft maar te bellen en we komen eraan.

„Ik heb Ron gesteund in zijn beslissing om zijn baan op te geven. Hij moet doen wat hij leuk vindt. Gevoelsmatig gingen we er niet eens zoveel op achteruit; vrije tijd is onbetaalbaar. Nu houdt Ron het huishouden bij en is hij er voor de kinderen. Ik vind dat een geweldige verdeling. Toen de kinderen er net waren, had ik moeite met mijn balans tussen werk en privé. Maar net nadat ik had besloten de zaak te verkopen, krabbelde ik alweer terug: dit is óók mijn kindje.”

Anne Dohmen

    • Anne Dohmen