Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Sport

Wereld uit woede over bankiers

Over de hele wereld wordt vandaag gedemonstreerd tegen bankiers, het kapitalisme en de onmacht van politici om de schuldenproblematiek aan te passen. Onder vlag 'Occupy Tokyo' of 'Occupy Sydney' vonden en vinden vandaag ongeveer duizend manifestaties in meer dan 80 landen plaats. Ook in Nederland wordt gedemonstreerd, onder meer op het Beursplein in Amsterdam. Vanochtend waren in Azië en Europa al honderden demonstranten op de been.
Zürich.
AFP / Fabrice Coffrini
Zürich.
AP / Ennio Leanza
Tokio.
Reuters / Issei Kato
Tokio.
Reuters / Issei Kato
Taipei.
Reuters / Pichi Chuang
Sydney.
AP / Rick Rycroft
Sydney.
Reuters / Lukas Coch
Sydney.
Reuters / Lukas Coch
Seoul.
AFP / Park Ji-Hwan
Seoul.
Reuters / Cho Sung-Bong
Manila.
AP / Pat Rogue
Jakarta.
Reuters
Hong Kong.
AP / Kin Cheung
Hong Kong.
AFP / Ed Jones
Hong Kong.
Reuters / Tyrone Siu