Weken zocht ik mijn fiets

Apetrots was ik, toen ik van mijn eerste ‘volwassen’ salaris een nieuwe fiets kocht. Een groene beachcruiser. Trots als een pauw reed ik erop, en met uiterste voorzichtigheid sloot ik de fiets af met een slot van gehard staal. Op een donkere nacht werd mijn fiets van een privéparkeerplaats gestolen. Diepbedroefd deed ik aangifte. Weken heb ik nog als een havik om me heen gekeken op zoek naar mijn fiets. NIKS! Tot een vriendin zei: „Zeg, volgens mij heb ik je fiets zien staan in de bewaakte fietsenstalling.” En ja hoor, daar stond mijn fiets, bewaakt in de fietsenstalling. Dankzij de aankoopbon en het framenummer kreeg ik de fiets terug. Hoe ironisch voorzichtig is die dief geweest om de fiets te parkeren en te laten bewaken? Dus bij dezen, meneer de dief: dank voor uw goede zorgen voor mijn fiets!

Vera Schoonbrood