'We hebben elkaar gewoon drie keer gekust'

Datingsite Paiq koppelt wekelijks voor Lux twee singles. Deze week Jacob en Mick.

2011.101330 ; 10-03-2011; BARCELONA SPANJE ; MICK 27 JAAR ; VERJAARDAG MICK VAN GRINSVEN ; MARIJ ; GUY PRIVE Guy van Grinsven/Studiopress BV-

Voor

Jacob: „Ik ben een jaar single, na een relatie van anderhalf jaar. Hij was mijn eerste grote liefde, maar onze verhouding was niet geheel gelijkwaardig: hij klampte zich steeds meer aan me vast. Ik heb het uitgemaakt, maar makkelijk was dat niet. Je vergroeit met elkaar.”

Mick: „Toen mijn ex het in april dit jaar uitmaakte, kwam dat voor mij als een verrassing. Hij was een paar jaar jonger dan ik, ook student – alles prima. Misschien waren we uit elkaar gegroeid. Ik heb ons appartement gehouden en heb het inmiddels helemaal achter me gelaten. Ik ben er klaar mee.”

J: „Ik wist vanaf mijn twaalfde wel dat ik op jongens viel, maar heb er toen nog een aantal jaar mee geworsteld. Voordat je uit de kast kunt komen, moet je eerst jezelf echt accepteren.”

M: „Als je jong bent, weet je wel dat je homo bent, maar dan ben je je er nog niet echt van bewust. Ik ben op mijn achttiende uit de kast gekomen, na de middelbare school.”

J: „Ik ben niet echt op zoek, maar als ik uitga, ga ik op mannenjacht. Ik ben de versierder. Ik val op mannelijke, stoere types, liefst iets ouder dan ik. Ik ben toe aan iemand van wie ik ook iets kan leren.”

M: „Ik ga één of twee keer per week uit, en geniet dan van het spelletje. Ik word meestal versierd, door uiteenlopende types. Ik vind uiterlijk wel belangrijk. Zelf doe ik ook mijn best om een beetje florissant voor de dag te komen.”

Na

J: „Het eerste wat me opviel was zijn kapsel: onder kaal, en boven een lange, naar achter gekrulde lok. Creatief.”

M: „Hij was stoer, met een groenachtig T-shirt, een grijze broek en zwarte Nikes.”

J: „Ik vond hem sympathiek en geestig, gevat, een beetje vals. We hadden goed oogcontact en hadden het over van alles. De tijd was zo om.”

M: „Het gesprek verliep vloeiend, hij was vriendelijk en spontaan. Hij zit op de hotelschool en heeft net als ik in het buitenland gezeten. De tijd vloog voorbij.”

J: „Ik vroeg me wel af wat zijn toekomstplan nou is. Hij is bezig met zijn scriptie over marketing en social media-gedoe, heeft drie jaar een hbo-opleiding paardmanagement in Limburg gedaan, rijdt nog steeds veel paard en had het ook over New York om daar nog weer verder te studeren. Dat is toch rijkelijk vaag, op je 27ste.”

M: „Wie weet zien we elkaar nog eens, want we hadden het gezellig. Maar ik ben niet verliefd of zo. Ik ben iets minder stoer dan hij, al hoeft dat niet meteen een afknapper te zijn. Ik viel gewoon niet op hem.”

J: „We hebben elkaar gewoon drie keer op de wang gekust, en ik heb om z’n Facebook-gegevens gevraagd. Als ik uitga met een groepje en hij heeft zin, dan komt-ie ook. Maar hij is niet mijn type. Daarvoor is hij te vrouwelijk. Te gay.”

    • Sandra Heerma van Voss