Tafeltennis: Li Jiao in kwartfinale

De Nederlandse tafeltennisster Li Jiao heeft op het Europees kampioenschap in de Poolse stad Gdansk de kwartfinales bereikt. Li versloeg de Duitse Kristin Silbereisen met 11-5, 9-11, 11-8, 11-6 en 11-6. Het was voor het eerst dat de tafeltennisster, die eerder deze week in het landentoernooi voor de vierde achtereenvolgende keer kampioen werd met Nederland, een game verloor in het enkelspel.

In de kwartfinales speelt Li Jiao nu tegen Georgina Pota uit Hongarije. In het landentoernooi heeft Li al een keer van Pota gewonnen.

De andere nog actieve Nederlandse tafeltennissters op het EK, Li Jie, Britt Eerland en Elena Timina, werden in de derde ronde uitgeschakeld. Li Jie verloor verrassend van Renata Strbikova uit Tsjechië, de 17-jarige Eerland won de eerste twee games van de Hongaarse Petra Lovas maar verloor met 4-2 en Timina had geen kans tegen de Duitse Wu Jiaduo: 0-4.

In het dubbelspel wonnen Li Jie en Elena Timina wel. Vandaag speelt het Nederlandse duo de halve finale in Gdansk.