Liverpool speelt gelijk tegen Manchester United

Dirk Kuyt in duel met Manchester United-speler Danny Welbeck. Foto Reuters / Phil Noble

Liverpool heeft de ongeslagen status van Manchester United in de Premier League niet kunnen doorbreken. Op Anfield eindigde het duel in 1-1. Steven Gerrard maakte de openingstreffer, maar invaller Javier Hernandez tekende voor de late gelijkmaker. Door dit resultaat kan United later op de dag de koppositie aan stadgenoot City verliezen. Liverpool blijft voorlopig vijfde.

Bij Liverpool startten Dirk Kuyt en Steven Gerrard in de basis, meldt persbureau Novum. Aanvoerder Gerrard stond voor het eerst in zeven maanden in de basis. Hij kampte met een liesblessure en stond daardoor geruime tijd aan de kant. Bij Manchester United zat Wayne Rooney op de bank. Rooney leek in de luwte te worden gehouden door zijn coach Alex Ferguson. De aanvaller hoorde namelijk donderdag dat hij door de UEFA voor de eerste drie wedstrijden van het EK geschorst is. Rooney kreeg die straf opgelegd, nadat hij in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro (2-2) een rode kaart kreeg wegens natrappen.

In het begin van de partij leken de ploegen nogal gespannen. De teams waren erg onzorgvuldig en leden veel balverlies. De eerste kans was voor de bezoekers. Een goede aanval, opgezet door Danny Welbeck, leverde de grootse kans voor United in de eerste helft op. Phil Jones kopte de voorzet van aanvoerder Patrice Evra echter naast.

De thuisploeg kwam langzaam in de wedstrijd en creëerde halverwege de wedstrijd de grootste kans. Luis Suarez maakte zich goed vrij, maar zag zijn inzet gepakt worden door United-keeper David De Gea.

Halverwege de tweede helft kwam Liverpool op voorsprong. Op een goede vrije trap van Gerrard had keeper De Gea geen antwoord. Ferguson greep na die achterstand direct in met het inbrengen van Hernandez, Rooney en Nani. Het inbrengen van Hernandez bleek een gouden zet, want hij bracht United op 1-1.

    • Lex Boon