Internationale haren op je hoofd

‘Lieve Dr. Zeepaard,

Ik heb een meisje getekend met ingebouwde dingen: internationale haren en een ingebouwd vliegtuig. De internationale haren zijn haren die alles wat je zegt of wat iemand anders zegt vertalen. Het ingebouwde vliegtuigje kun je zo groot vergroten als je maar wilt.’

Dat schreef Emma Banis (8 jaar) uit Abcoude. ‘Ik hoop dat Dr. Zeepaard ‘m mooi vindt’, schreef ze ook nog over haar tekening. Zeker! Superhandig ook: hij zou zulke haren wel op zijn zeepaardenhoofd willen hebben.

Heb je ook een goed idee voor een handig extra onderdeel voor een mens? Stuur dan een brief, een tekening of een knutselwerk naar:

Dr. ZeepaardRedactie wetenschapNRC HandelsbladPostbus 89873009 TH Rotterdam

Of stuur een mail naar: zeepaard@nrc.nlDe mooiste inzendingen komen in de krant en worden beloond met een Dr. Zeepaard T-shirt.