Het mysterie Mimi

Mimi Berlin blogt inmiddels ruim anderhalf jaar over wat er gebeurt op de catwalk en over vintage fotografie, exposities, winkeladressen, interieur en design. Mijn persoonlijke favoriet is de wekelijkse rebus van modefoto’s. Daarnaast verkoopt ze antieke Vogues, en niet te vergeten: zelfgemaakte eierdoppen. Maar wie gaat er schuil achter Mimi Berlin? Bestaat ze eigenlijk wel? Op de site staat geen enkele foto van haar.

Onlangs ontdekte ik dat ik 23 gemeenschappelijke Facebook-vrienden met haar deel. Nieuwsgierig hoorde ik die vrienden uit. Geen van hen kon me iets over haar vertellen. ‘Mimi’ doet dan ook hard haar best anoniem te blijven. Toen ze in juni een presentatie zou geven tijdens een evenement over wansmaak, stuurde ze een filmpje waarin ze onherkenbaar in beeld kwam en liet ze een Duitssprekende spraakcomputer het woord doen. Inmiddels is het geheim me verklapt. Het fictieve personage blijkt geen Oost-Duitse, „grootgebracht met Sovjetesthetiek”, zoals haar biografie beweert, maar een Nederlandse. Dat ze twee decennia ervaring in de modewereld heeft, is dan weer niet gelogen. Meer zal ik niet verraden. (mimiberlin.com)

    • Nathalie Wouters