Frankrijk in finale WK rugby na moeilijke zege op Wales

De spelers van Frankrijk juichen nadat ze gewonnen hebben van Wales. Foto AFP / Paul Ellis

Frankrijk heeft zich vanochtend geplaatst voor de finale van het wereldkampioenschap rugby. In de halve eindstrijd waren de Fransen uiteindelijk met 9-8 te sterk voor Wales.

Het was een zwaarbevochten overwinning voor de Fransen, die bij rust op een 6-3 voorsprong stonden. Wales speelde bijna de hele wedstrijd met een man minder, omdat aanvoerder Sam Warburton al na 18 minuten een rode kaart kreeg voor een gevaarlijke tackle op de Fransman Vincent Clerc. Morgan Parra was bij de Fransen de belangrijkste speler van de wedstrijd: hij scoorde drie penalty’s.

De tegenstander van Frankrijk in de finale wordt de winnaar van de tweede halve finale tussen Nieuw-Zeeland en Australië, die morgenochtend om tien uur Nederlandse tijd gespeeld wordt. De finale staat voor volgende week zondag op de agenda. Het is voor de derde keer in de geschiedenis dat Frankrijk in de WK-finale staat.

    • Pim van den Dool