Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Algemeen

FOX News heeft ook zo z’n mening over Occupy Wall Street

In Amerika manifesteert zich sinds kort de links-populistische beweging Occupy Wall Street. Het rechtsconservatieve FOX News heeft het verrassend genoeg niet zo op deze actieclub en laat dat in hun programma’s maar al te duidelijk merken.

De bekende FOX-presentator Sean Hannity voert al wekenlang campagne tegen de linkse activisten van Occupy Wall Street. In het filmpje hieronder, van gisteren, interviewt hij schrijfster Ann Coulter, die de activisten van Occupy Wall Street als hersenloze “demonen” neerzet:

http://www.youtube.com/watch?v=ToJ_56QpaIo

Begin oktober al maakte het programma van Hannity de actievoerders van Occupy Wall Street compleet belachelijk in onderstaande reportage. Ook in het studiogesprek na afloop worden de actievoerders niet gespaard en omschreven als “mensen zonder doel in het leven” die “geen idee hebben wat ze doen”.

http://www.youtube.com/watch?v=gFAGsxkWLJY

Columnist Ellis Hanican probeerde op FOX Business gisteren uit te leggen dat de activisten van Occupy Wall Street best wel wat overeenkomsten vertonen met de bij FOX News zo populaire Tea Party. Maar ook dat ging er bij de presentator bepaald niet in: