De stijl van de bourgeoisie

‘The Bourgeoisie issue’, heet het najaarsnummer van Please!, een halfjaarlijks tijdschrift op groot formaat over „stijl, mode, sieraden en cultuur”. Een modieus thema: rokken tot (ver) over de knie, keurige blouses, klassieke sieraden en nette schoudertassen, geïnspireerd op de stijl van de Parijse chic uit de late jaren zeventig en vroege jaren tachtig zijn op het moment enorm in trek bij jonge vrouwen. Het Engelstalige Franse blad staat vol foto’s van heerlijk tuttig, en dus enorm hip aangeklede modellen, en dito interieurs. Maar de bourgeoisie heeft natuurlijk ook een wilde kant, en aan het einde van het tijdschrift komen dan ook flink wat jarretelgordels en blote borsten tevoorschijn.

(10 euro, onder meer verkrijgbaar bij Athenaeum Nieuwscentrum in Amsterdam. Please.com)

    • Milou van Rossum