Citaten

„Single-zijn is eh, uitdagend. Er moet telkens iets. Of je moet aan iemand worden voorgesteld, of er wordt iets van je verwacht, of je bent bedreigend. Voorlopig voelt schrijven als m’n nieuwe geliefde.”

De Britse comédienne Dawn French heeft haar eerste roman geschreven, de Volkskrant, 10 oktober.

„Waarschuwing voor Vlamingen die met de trein reizen in Nederland: stap niet argeloos op een Sprinter. [...] Het bedrog blijkt als je er een minuut of wat in hebt gezeten: de trein stopt bij elke koe in het landschap. Bij ons heet zoiets een stoptrein of een boemel. In Nederland een Sprinter.”

Ludo Permentier, verbonden aan de UGent en de Nederlandse Taalunie, de Standaard, 10 oktober.

„Wij hebben het gevoel dat jullie op ons neerkijken als bedelaars. Griekenland is geen bedelaar.”

De liberale Griekse oppositieleider Dora Bakoyannis in Brandpunt (KRO), 9 oktober.

„Aan de ene kant heb je Gilad Shalit – de Israëlische soldaat die ontvoerd is omdat er in de voorafgaande jaren vele terroristen zijn vrijgelaten die de prikkels voor deze ontvoering gecreëerd hebben. Daar staat tegenover dat je weet dat, als door deze overeenkomst vele terroristen vrijgelaten worden, er een enorme prikkel komt om Israëliërs te doden en nog meer Israëliërs te ontvoeren.”

De Israëlische minister van infrastructuur Uzi Landau stemde tegen de overeenkomst om de ontvoerde soldaat Gilad Shalit vrij te krijgen, Haaretz, 12 oktober.

„Je moet je vooral niet met de opvoeding van andermans kinderen bemoeien – niet die van je vrienden, maar ook niet van je geliefde.”

Renate Dorrestein, schrijver van o.a. de roman De stiefmoeder, in het televisieprogramma ‘Altijd wat’ van de NCRV, 11 oktober.