Ajax komt goed weg met gelijkspel tegen AZ

Ajax is vanvond tegen AZ met de schrik vrijgekomen. De Amsterdammers kwamen in de eigen Arena van een 2-0 achterstand terug en redden een punt: 2-2. Via Brett Holman en Roy Beerens kwamen de in de eerste helft superieure Alkmaarders op voorsprong, maar na rust verkleinde Miralem Sulejmani uit een strafschop de marge. Met tien man, na rood voor Eyong Enoh, kwam Ajax via Theo Janssen langzij.

In Amsterdam leek het de eerste helft eerder of AZ een thuiswedstrijd speelde dan Ajax, meldt persbureau Novum. De koploper in de Eredivisie stoorde snel, zette Ajax onder druk en profiteerde optimaal van de fouten van de thuisclub. Holman schoot na een kwartier raak en acht minuten later counterde AZ via Beerens naar de 2-0.

In de slotfase van de eerste helft kreeg Ajax eindelijk wat grip op de wedstrijd, maar verder dan twee schoten op de lat kwam de ploeg niet. Vlak na rust mengde scheidsrechter Björn Kuipers zich in de wedstrijd. De arbiter zag in een val van Derk Boerrigter na een duel met Dirk Marcellis een strafschop en Sulejmani schoot die raak.

Vervolgens was het Ajax dat druk zette, maar de Amsterdammers kregen halverwege de tweede helft twee keer een flinke knauw. Eerst raakte doelman Kenneth Vermeer na een botsing met Pontus Wernbloom geblesseerd en moest Jasper Cillessen voor hem invallen. Even later kreeg Enoh na een domme overtreding op Jozy Altidore zijn tweede gele kaart.

Met tien tegen elf bleef Ajax aanvallen en uiteindelijk kreeg de landskampioen zijn tweede goal. De verguisde Theo Janssen liet zien het scoren nog niet verleerd te zijn. Na de 2-2 van de middenvelder gingen beide ploegen vol voor de winst. Charlison Benschop had de grootste kans, maar zijn inzet van dichtbij werd door Cillessen gekeerd.

De reactie van Theo Janssen na de wedstrijd tegen AZ.