Weer

Afgelopen nacht vroor het licht en de komende nachten wordt het nog wat kouder.

Een omvangrijk hogedrukgebied boven Duitsland laat bij ons droge en vrij frisse lucht vanuit het zuidoosten komen. Overdag resulteert dit in zonnig weer en ’s nachts onder heldere hemel komt het op uitgebreide schaal tot nachtvorst. Overigens wordt met de term nachtvorst de temperatuur op 10 cm, oftewel grashoogte, bedoeld. Op 1,5 meter zal het slechts op een enkele plek tot vorst komen. Frisse nachten dus en ook aankomende nacht is er zo een. In de droge lucht is het kraakhelder en in tegenstelling tot afgelopen nacht zal er geen mist of nevel ontstaan. Aan zee koelt het af naar 5 graden, langs de oostgrens daalt het kwik op een enkele plek tot rond 0 graden.

Voor wie morgenochtend vroeg op pad gaan, te voet of op de fiets, zijn handschoenen geen overbodige luxe. Halverwege de ochtend gaat de echte kou eruit en wordt het zonnetje steeds aangenamer. Uiteindelijk stijgt het kwik naar 12 tot 14 graden, bij een zwakke tot matige zuidoostenwind en een strakblauwe lucht.

De nacht naar zondag is nog frisser, de zondag is zonovergoten. Maandag is het warmer, met iets meer bewolking.