Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

VPRO-programma In Turkije met correspondent Bram Vermeulen in de prijzen

Foto screenshot In Turkije / VPRO

Het VPRO-programma In Turkije heeft de Erasmus Euro Media Awards 2011 gewonnen. In de zevendelige serie reisde NRC-correspondent Bram Vermeulen Turkije rond.

In 2008 werd Vermeulen nog gekozen tot journalist van het jaar. Makers Doke Romeijn en Stefanie de Brouwer namen de prijs vandaag in ontvangst in Wenen, meldt de VPRO. De award wordt jaarlijks toegekend aan producties waarin aandacht wordt besteed aan ‘Europese waarden’.

Hier kunt u alle afleveringen bekijken van In Turkije. Hieronder vindt u de indrukwekkende aflevering ‘De Laatste Armeniër’, waarin een andere kant van de Armeense genocide wordt belicht, die vanuit het oogpunt van de Turkse inwoners van de grensplaats Kars.