Van reactie op Reddit naar filmdeal met Warner Bros

Poster voor Rome, Sweet Rome.

Een script verkopen anno 2011? James Erwin heeft er sinds kort een mooi verhaal over: zijn script voor “Rome, Sweet Rome” bestond uit enkele reacties op online community Reddit, en is gisteren gekocht door Warner Brothers.

Het begon een maand geleden, toen Redditor The_Quiet_Earth zich afvroeg of een modern bataljon Amerikaanse mariniers de oorlog zou winnen van de Romeinse keizer Augustus. Prufrock451 (James Erwin) antwoordde in de vorm van een kort verhaal, waarin een Marine Expeditionary Unit (MEU, wiki) in 23 voor Christus belandt en de strijd aangaat met het leger van Augustus.

Het verhaal van Prufrock451 begint als volgt:

DAY 1 The 35th MEU is on the ground at Kabul, preparing to deploy to southern Afghanistan. Suddenly, it vanishes.

The section of Bagram where the 35th was gathered suddenly reappears in a field outside Rome, on the west bank of the Tiber River. Without substantially prepared ground under it, the concrete begins sinking into the marshy ground and cracking. Colonel Miles Nelson orders his men to regroup near the vehicle depot - nearly all of the MEU’s vehicles are still stripped for air transport. He orders all helicopters airborne, believing the MEU is trapped in an earthquake.”

Enkele dagen later werd een aparte sub-Reddit aangemaakt voor het verhaal, waar de snel groeiende fanschare het script van nieuwe inspiratie voorzagen, de themesong bedachten en er bovendien fan-art voor ontwierpen, zoals een heuse landkaart voor de gebeurtenissen op de achtste dag.

Adam Kolbrenner van Madhouse Entertainment spotte Erwin’s “Rome, Sweet Rome”, zo schrijft Variety.com, en kwam in actie. Hij legde contact met Erwin om samen het concept verder te ontwikkelen. Het project is inmiddels ondergebracht bij Warner Brothers, waar het tot serie of film moet worden doorontwikkeld.

Erwin’s reactie op Twitter:

Twitter avatar jlerwin James Erwin So just to reiterate - dude, I sold a screenplay to Warner Brothers.