Turkije-Kroatië in play-offs

Bondscoach Guus Hiddink speelt met Turkije in de play-offs om een plaats op het Europees kampioenschap tegen Kroatië. Dat heeft de loting in het Poolse Krakow gisteren uitgewezen.

Turkije, dat begint met een thuisduel, eindigde in het kwalificatietoernooi achter Duitsland maar voor België. Kroatië werd tweede achter het direct geplaatste Griekenland.

De andere wedstrijden in de play-offs zijn Estland-Ierland, Tsjechië-Montenegro en Portugal-Bosnië-Herzegovina.

De play-offs voor het Europees kampioenschap worden gespeeld op 11 of 12 en 15 november. De loting van de eindronde is op 2 december in Kiev. Het toernooi in Polen en Oekraïne duurt van 8 juni tot en met 1 juli 2012.

De organiserende landen Polen en Oekraïne zijn net als Nederland, Zweden, Spanje, Duitsland, Griekenland, Frankrijk, Engeland, Denemarken, Rusland en Italië al verzekerd van deelname aan het EK. Oranje is met de organiserende landen en met titelhouder Spanje groepshoofd.

Het Nederlands elftal speelt zijn groepsduels in het Poolse Gdansk of het Oekraïense Kharkov. Bij de loting van het hoofdtoernooi in Kiev wordt duidelijk tegen welke landen Oranje speelt in de groepsfase.