Schieten op Sint Hubertus

De jacht is de terugkeer tot het dierlijke in onze aard, en dat wekt tweeslachtige gevoelens op. Maar is het nodig om onze natuur geweld aan te doen en te verlangen dat de mensenrechten zich tot de dieren uitstrekken? Ger Groot las De jacht – in Nederland en Vlaanderen, een boek waarin (de jagers) Oswin

Net geschoten wild hangt te besterven bij het landhuis Rhederoord in het dorp De Steeg bij Arnhem, 2007 (Foto Rob Huibers)Net geschoten wild hangt te besterven bij het landhuis Rhederoord in het dorp De Steeg bij Arnhem, 2007 (Foto Rob Huibers)

De jacht is de terugkeer tot het dierlijke in onze aard, en dat wekt tweeslachtige gevoelens op. Maar is het nodig om onze natuur geweld aan te doen en te verlangen dat de mensenrechten zich tot de dieren uitstrekken?

Ger Groot las De jacht - in Nederland en Vlaanderen, een boek waarin (de jagers) Oswin Schneeweisz en Martijn van Dooren onder andere uitleggen waarom veel wild  schieten niet altijd wenselijk is volgens jagers. ‘Met jacht en natuurbeheer heeft dat allemaal niets meer te maken. Wel met het opruimen van een failliet gedoogbeleid waar jagers al jaren tegen ageren.’

Lees het hele artikel hier.