Rentree Kramer in Inzell

Sven Kramer maakt morgenmiddag na ruim anderhalf jaar blessureleed zijn rentree op de schaatsbaan. De viervoudig Europees- en wereldkampioen rijdt tijdens een trainingskamp in Inzell op de drie kilometer. Dit heeft de teamleiding van TVM gisteren bevestigd.

Vorig seizoen bleef Kramer aan de kant wegens een spierblessure in zijn bovenbeen. Hij sprak lang niet met de media en voedde zo de geruchten dat zijn loopbaan in gevaar was.

De blessure lijkt verleden tijd. „Ik ben helemaal van mijn klachten af”, zei Kramer vorige maand in Heerenveen. „Ik ben blij dat ik weer kan doen en laten wat ik wil.”

Kramer reed in maart 2010 voor het laatst een officiële wedstrijd. Toen won hij de tien kilometer bij de WK allround in Heerenveen. Een maand eerder werd hij olympisch kampioen op de vijf kilometer, maar een paar dagen later door een foute wissel gediskwalificeerd op de tien kilometer. Hij reageerde zijn woede af op coach Gerard Kemkers die de foute wissel had veroorzaakt door hem met wilde armgebaren te corrigeren bij het wisselen van baanhelft.