Niet achter de geraniums

Belgie, Hasselt, 14 augustus 2011 Rimpelrock - popfestival voor ouderen (65+) op het terrein van Pukkelpop. Foto: Harry Heuts / Hollandse Hoogte
Belgie, Hasselt, 14 augustus 2011 Rimpelrock - popfestival voor ouderen (65+) op het terrein van Pukkelpop. Foto: Harry Heuts / Hollandse Hoogte Harry Heuts / Fotojournalist

Een muzikale picknick. Dat is volgens fotograaf Harry Heuts de beste beschrijving van het festival Rimpelrock. De tiende editie van dit popfestival voor 50-plussers in het Belgische Hasselt trok deze zomer 30.000 bezoekers.

De festivalbezoekers stormden ’s ochtends het festivalterrein op. „Ze hadden zich uitgedost alsof het carnaval was”, vertelt Heuts. Met rollators, stoelen, tafels en koelboxen installeerden ze zich voor het podium om daar de hele dag niet meer weg te gaan. Maar een rustige festivaldag was het zeker niet. Volgens Heuts werd er gedanst, gingen de rokken omhoog, werden er middagdutjes gedaan en zong iedereen mee met artiesten als Nick en Simon, Paul Potts en Adamo die om 23.30 uur het festival afsloot.

De fotoserie hoort bij het project Feest van nrc.next en fotobureau Hollandse Hoogte, in aanloop naar de Dag van de Fotografie op 21 oktober in Amsterdam (waarvoor nog kaarten beschikbaar zijn). Fotografen kregen het thema ‘feest’ om zelf mee aan de slag te gaan: hoe vieren wij feest, hoeveel soorten feestjes kennen wij wel niet en is het niet elke dag feest?

Lees meer over de Dag van de Fotografie op dedagvandefotografie.nl