Nederlander overleden in Gambiaanse gevangenis

In een gevangenis in de Gambiaanse hoofdstad Banjul is deze week een Nederlandse verdachte van drugssmokkel overleden. Het Franse persbureau AFP meldde gisteren dat twee Nederlanders er woensdag veroordeeld waren tot 50 jaar gevangenisstraf. Zij zouden een half jaar geleden betrapt zijn bij hun poging om 2,1 ton cocaïne naar Europa te smokkelen.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken meldde gisteren dat één Nederlander tot een halve eeuw celstraf is veroordeeld. De andere verdachte is deze week, voor het vonnis, in zijn cel overleden.

Een medewerker van de Nederlandse ambassade in de Senegalese hoofdstad Dakar is naar Gambia gegaan om uit te zoeken wat er is gebeurd. De veroordeelde Nederlander krijgt consulaire bijstand. (NRC)