Na 35 jaar opgepimpte begintune van ‘Met het oog op morgen’

Reinhard Mey die de uitzending begint met ‘Gute Nacht Freunde’, het is een van de weinige zekerheden van het bestaan. Toch heeft ‘Met het oog op morgen’ het aangedurfd om de begintune van het radioprogramma op te pimpen.

Vorig jaar haalde redactie van ‘Het Oog’ een 1 april-grap uit door aan te kondigen dat de tune veranderd zou worden. Dat leidde tot een stroom aan negatieve reacties van luisteraars die over heiligschennis spraken. Nu is de begintune dan toch daadwerkelijk aangepast, hoewel aan de essentie van de tune weinig veranderd is. De zang van Reinhard Mey is behouden gebleven, het is enkel de begeleidende muziek die opnieuw werd gearrangeerd en opnieuw is opgenomen door het Metropole Orkest.

Beluister hieronder eerst de oude en daarna de nieuwe tune. Daar weer onder is een NOS-reportage over de opname van de nieuwe tune te vinden.

    • Pim van den Dool