Kort nieuws Economie

Winst, omzet en aantal klanten Ziggo groeien

Amsterdam. Kabelbedrijf Ziggo heeft in het derde kwartaal van 2011 een hoger bedrijfsresultaat en omzet geboekt als gevolg van een groeiend klantenbestand. Dat maakte de kabelaar vanmorgen bekend. Het concern meldt tevens gedurende het resterende deel van het jaar een verdere groei van de omzet te voorzien en een bescheiden groei van de operationele kosten te verwachten, vanwege het groeiend klantenbestand en de daaruit voortvloeiende groei van de customer service- en supportdivisie. De niet-beursgenoteerde aanbieder van TV, internet en telefoondiensten boekte in het derde kwartaal van 2011 een 9,7 procent hogere omzet van 375,6 miljoen euro, tegenover 342,3 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. (Dow Jones)

FD: ‘PGGM wil af van Italiaans schuldpapier’

Amsterdam. Pensioenbelegger PGGM, uitvoerder van pensioenfonds Zorg en Welzijn, dumpt zijn Italiaanse obligaties, meldt Het Financieele Dagblad vanmorgen. De pensioenbelegger heeft daartoe volgens de krant reeds in de zomer „een afbouw van betekenis gedaan”. Of PGGM op de verkoop heeft verloren, wil het bedrijf niet zeggen, meldt de krant. Directeur PGGM Vermogensbeheer Jac Kragt meldt in de krant „niet blij” te zijn met het Italiaans staatspapier. Eind 2010 zat PGGM nog voor 1,9 miljard euro in Italiaans staatspapier. (Dow Jones)

Tweede order voor superschip Dockwise

Amsterdam. Dockwise heeft een tweede transportopdracht ontvangen voor het nog in aanbouw zijnde 'superschip' Vanguard, meldt de zeetransporteur vanmorgen. De opdracht betreft het transport van de Goliat-FPSO, een drijvend productie-, opslag- en verladingsplatform, van Korea naar Noorwegen, waar het platform zal worden ingezet bij de winning van olie. (Dow Jones)