Klap voor Engeland: Rooney mist 3 EK-duels

Spits speelt in de groepsfase van het EK voetbal niet door schorsing.

Engeland kan in de groepsfase van het EK voetbal in Polen en Oekraïne geen beroep doen op Wayne Rooney. De spits van Manchester United is naar aanleiding van zijn rode kaart in het kwalificatieduel van vrijdag tegen Montenegro door de UEFA voor drie wedstrijden geschorst. Naar verwachting zal Engeland nog wel beroep aantekenen tegen de schorsing. De belangrijkste en meest getalenteerde speler van Engeland werd uit het veld gestuurd wegens het natrappen van tegenstander Miodrag Dzudovic.

Tegenover de BBC laat Rooney weten „geschrokken en teleurgesteld” te zijn door de uitspraak. Hij gaat er alles aan doen om samen met de Engelse voetbalbond FA in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Bondscoach Fabio Capello kondigde al aan dat Rooney de komende oefenduels tegen Spanje en Nederland geen basisplaats krijgt. Hij wil andere spitsen testen voor het EK.

Darren Bent, Jermain Defoe, Danny Welbeck en Bobby Zamora zullen de komende maanden strijden om de rol van eerste spits. „Wie weet besluit Capello wel om Rooney niet mee te nemen als zij goed spelen in de vriendschappelijke duels”, zegt voormalig Engeland-aanvoerder Alan Shearer. (BBC)