Honkballers in WK-finale na historische overwinning op Cuba

The Netherlands baseball team celebrate their victory over Cuba during the XXXIX Baseball World Cup Panama-2011 on October 13, 2011 at Omar Torrijos Stadium in Santiago de Veraguas, Panama. Netherlands won 4-1. AFP PHOTO / Adalberto ROQUE Nederland viert de overwinning op Cuba tijdens het WK in Panama. Foto AFP / Adalberto Roque

Nederland staat morgen voor het eerst in de finale van het WK honkbal. De ploeg van bondscoach Brian Farley schreef vannacht in Panama geschiedenis door het nog ongeslagen Cuba met 4-1 te verslaan.

De wedstrijd ging slechts over zeven innings. Eerder op de dag had Nederland al van Australië gewonnen. Om de achterstand in het speelschema in te lopen werden twee wedstrijden op een dag gespeeld.

De finaleplek betekent een mijlpaal voor Nederland. Een vierde plaats in 2005 en 2007 is tot nu toe het beste resultaat, zo meldt persbureau Novum.

Vandaag treft Nederland Venezuela, dat laatste staat. Nederland stuit in de eindstrijd van het toernooi waarschijnlijk weer op de 26-voudig wereldkampioen. Cuba moet dan wel vandaag nog één van de twee resterende wedstrijden tegen Canada en Panama winnen.

http://youtu.be/DrNFVn5jKrg

    • Marije Willems