In beeld

Het eerste jaar van het kabinet-Rutte

Vandaag viert het kabinet Rutte zijn eerste verjaardag. Hieronder een selectie van de belangrijkste momenten van de regering van CDA en VVD en gedoogpartner PVV van het afgelopen jaar.
Na een formatieperiode van 127 dagen stond het kabinet-Rutte op 14 oktober het bordes van paleis Huis ten Bosch.
Roel Rozenburg / NRC
Na zijn eerste volledige werkdag als premier op 15 oktober 2010, pakt minister-president Rutte, in zijn werkkamer, zijn spullen bij elkaar.
Roel Rozenburg / NRC
De eerste ministerraad op 15 oktober in de Treveszaal in Den Haag.
Roel Rozenburg / NRC
Premier Rutte op weg naar Parijs voor zijn ontmoeting met president Nicolas Sarkozy op 29 november 2010.
Roel Rozenburg / NRC
Mark Rutte verlaat het Élysée-paleis in Parijs na een gesprek met de Franse president Nicolas Sarkozy over de stabiliteit van de eurozone op 29 november 2010.
Roel Rozenburg / NRC
Premier Mark Rutte bezocht op 24 januari 2011 de Britse premier David Cameron in Downing Street 10.
Roel Rozenburg / NRC
Premier Mark Rutte in de wandelgangen van de Tweede Kamer tijdens een schorsing van het debat over de nieuwe politiemissie naar de Afghaanse provincie Kunduz. Uiteindelijk stemt een meerderheid van de Tweede Kamer in met het uitzenden van trainers naar deze noordelijke provincie in Afghanistan. Oppositiepartijen GroenLinks, D66 en de ChristenUnie steunen het plan van de regering. Gedoogpartij PVV, de PvdA en SP zijn tegen, onder meer omdat gevreesd wordt dat de opgeleide agenten worden ingezet als militairen.
Roel Rozenburg / NRC
Debat over de mislukte evacuatiemissie in Libie. Premier Rutte en de ministers Hillen, Rosenthal en Verhagen tijdens een schorsing van het debat op 30 maart 2011.
Roel Rozenburg / NRC
Premier Mark Rutte, gaf op 23 mei 2011, op het dak van zijn ministerie, een 'geheimzinnige' toelichting op de uitslagen van de EK-verkiezingen.
Roel Rozenburg / NRC
Premier Rutte tijdens zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad in perscentrum Nieuwspoort.
Roel Rozenburg / NRC
Op 1 juli 2011 verliet premier Rutte rond half zeven het Torentje om zo het zomerreces in te luiden.
Roel Rozenburg / NRC
Premier Rutte ontving op 14 juli 2011 de secretaris-generaal van de NAVO, Anders Fogh Rasmussen voor het Catshuis in Den Haag.
Roel Rozenburg / NRC
De Algemene Politieke Beschouwingen op 22 september 2011. PVV fractieleideren gedoogpartner Wilders zei tijdens de tweede dag van de beschouwingen in een interruptie tegen de premier 'doe even normaal man'.
Roel Rozenburg / NRC