Handel met voorkennis: hedgefondsmanager cel in

Raj Rajaratnam, co-founder of Galleon Group LLC, leaves Federal Court after his sentencing on Thursday, Oct. 13, 2011 in New York. (AP Photo/Jin Lee)
Raj Rajaratnam, co-founder of Galleon Group LLC, leaves Federal Court after his sentencing on Thursday, Oct. 13, 2011 in New York. (AP Photo/Jin Lee) AP

In een van de grootste zaken van handel met voorkennis in de Amerikaanse geschiedenis is een voormalige hedgefondsmanager gisteren in New York tot 11 jaar celstraf veroordeeld. De 54-jarige Raj Rajaratnam werd ook verplicht tot het betalen van een boete van 10 miljoen dollar. Volgens de rechter verdiende de in Sri Lanka geboren oprichter van hedgefonds Galleon ruim 50 miljoen euro met illegale transacties. De rechter zei dat Rajaratnam’s „misdaden en de schaal daarvan een virus weerspiegelen in onze zakelijke cultuur die moet worden uitgeroeid”. (BBC)