‘Gevechten uitgebroken met Gaddafi-troepen in Tripoli’

Caption: Smoke billows from the western side of the Libyan capital Tripoli October 14, 2011. New regime forces in Libya were regrouping for a new bid to take full control of Moamer Kadhafi's hometown Sirte after a reverse at the hands of the fugitive strongman's remaining loyalists. AFP PHOTO / MARCO LONGARI
Caption: Smoke billows from the western side of the Libyan capital Tripoli October 14, 2011. New regime forces in Libya were regrouping for a new bid to take full control of Moamer Kadhafi's hometown Sirte after a reverse at the hands of the fugitive strongman's remaining loyalists. AFP PHOTO / MARCO LONGARI Rook boven de Libische hoofdstad Tripoli eerder vandaag. Foto AFP / Marco Longari

In de Libische hoofdstad Tripoli zijn gevechten uitgebroken tussen aanhangers van de verdreven Moammar Gaddafi en troepen van de nieuwe regering.

Volgens ooggetuigen zou het gaan om twintig tot vijftig regeringstroepen die in de stad pro-Gaddafi leuzen scandeerden, waarna strijders van de Nationale Overgangsraad (NTC) er op af gingen, meldt persbureau Reuters.

Eind augustus werd Tripoli veroverd door de troepen van de huidige regering van de NTC en werden aanhangers van het regime van Moammar Gaddafi verdreven.

In Sirte, de geboorteplaats van Gaddafi, wordt nog steeds hevig gevochten voor de controle over de gehele stad. In twee wijken worden nog zware artillerie ingezet om de loyalisten te verdrijven. Volgens de NTC is de val van Sirte aanstaande en hopen zij de verovering van de stad eind deze week bekend te maken.

Interactieve graphic: Onrust in de Arabische wereld