en nog meer voetbalnieuws

Bayern München-aanvaller Arjen Robben is langer uitgeschakeld dan verwacht. De Nederlander, die een week geleden werd geopereerd aan zijn lies, komt deze maand waarschijnlijk niet meer in actie. Direct na de ingreep meldde de club nog dat Robben deze week de looptraining al zou kunnen hervatten. Robben moet de komende twee weken rust houden en keert dan pas terug op het trainingsveld. Dat zei trainer Jupp Heynckes gisteren. Robben mist twee competitiewedstrijden en het Champions League-duel met Napoli.

Hedwiges Maduro is de komende vier maanden niet inzetbaar voor Valencia. De 26-jarige middenvelder scheurde vorige week bij de training van het Nederlands elftal zijn enkelbanden. Maduro mist door de enkelblessure onder meer de Champions-Leagueduels met Chelsea, RC Genk en Bayer Leverkusen. Clubarts Jorge Candel meldt dat het herstel van Maduro langer gaat duren dan verwacht, omdat het om een complexe blessure gaat. De achttienvoudig international komt dit seizoen bij Valencia nauwelijks aan spelen toe

Thorsten Fink (43) is de nieuwe trainer van Hamburger SV. Dat meldde de club gisteren. Fink komt per direct over van FC Basel en tekent een contract tot 2014. Hij wordt de opvolger van Michael Oenning, die na een slechte seizoensstart werd ontslagen. De Noord-Duitse club staat na acht wedstrijden laatste. De oud-speler van Bayern München en Karlsruhe SC zit dit weekend nog niet op de bank. Fink maakt volgende week waarschijnlijk zijn debuut in de wedstrijd tegen VFL Wolfsburg. In de afgelopen weken werden Louis van Gaal en Marco van Basten ook als kandidaten genoemd.