Dode in kofferbak blijkt handlanger van Holleeder

De man die vorige week dood werd aangetroffen in de kofferbak van een uitgebrande auto in Oirschot is een voormalig bodyguard en handlanger van Holleeder. Dat heeft de politie bevestigd.

De NOS meldt dat het om Senol Tuna gaat, een 47-jarige Amsterdammer die in het verleden is veroordeeld voor onder meer moord, wapenbezit en afpersing. Zijn lichaam werd vorige week maandag langs de A58 gevonden. Het stoffelijk overschot werd ontdekt nadat er vanaf de A58 melding werd gedaan van een autobrand. Na het blussen van de brand stuitte de brandweer op het lijk. De wagen stond aan de Kattenberg, een afgelegen straat langs de snelweg.
De precieze doodsoorzaak van Tuna moet nog worden vastgesteld, aldus de politie.

De naam van Tuna is ook genoemd in het zogenaamde liquidatieproces, waarin Holleeder zelf officieel geen verdachte is. De topcrimineel werd onlangs echter opnieuw in verband gebracht met zeker vijf liquidaties. Deze week werd bekend dat de top van het Openbaar Ministerie al sinds 2006 weet dat Holleeder betrokken was bij deze liquidaties.

    • Pim van den Dool