Weer

Rondom een hogedrukgebied boven Denemarken stroomt met een oost- tot zuidoostelijke stroming droge en vrij koude lucht naar Nederland. Vanavond en vannacht is het helder. De kans op mist is kleiner dan afgelopen nacht, lokaal kunnen wel mistbanken ontstaan. Het wordt fris, met minima in het binnenland net iets boven het vriespunt. Vlak bij de grond kan het een graadje vriezen.

Morgen schijnt de zon vrijwel ongehinderd. Er drijft alleen wat sluierbewolking over. Ondanks de zon blijft het fris, het wordt het niet warmer dan twaalf graden in het noorden en veertien graden in het zuiden.

De nacht van vrijdag naar zaterdag wordt helder en koud met lokaal een graadje vorst. Overdag wordt het, ondanks zon, met een zwakke tot matige zuidoostenwind niet warmer dan dertien graden. De nacht naar zondag verloopt mogelijk nog kouder met op meer plaatsen wat vorst. Overdag draait de wind naar het zuidwesten. Door aanvoer van zachtere lucht gaan de temperaturen iets omhoog: in het zuiden van het land wordt het zestien graden.

Vanaf maandag trekken storingen over ons land. De nachten worden zachter, overdag wordt het een graad of dertien.