Vantoortelboom wint Bronzen Uil

Schrijver Jan Vantoortelboom heeft afgelopen zaterdag  de Bronzen Uil 2011 ontvangen voor zijn roman De verzonken jongen, zo meldt Boekblad.  De uitslag werd bekendgemaakt tijdens het festival Het Betere Boek in het Vlaamse Gent. De nieuwe literaire prijs voor het beste Nederlandstalige debuut is een initiatief van het Belgische Willemsfonds. Vantoortelboom ontving 5000 euro en

Jan VantoortelboomJan Vantoortelboom

Schrijver Jan Vantoortelboom heeft afgelopen zaterdag  de Bronzen Uil 2011 ontvangen voor zijn roman De verzonken jongen, zo meldt Boekblad.  De uitslag werd bekendgemaakt tijdens het festival Het Betere Boek in het Vlaamse Gent.
De nieuwe literaire prijs voor het beste Nederlandstalige debuut is een initiatief van het Belgische Willemsfonds. Vantoortelboom ontving 5000 euro en een bronzen beeldje.

Jan Vantoortelboom (1975) is opgegroeid in Elverdinge, waar De verzonken jongen zich afspeelt. Hij woont in Zeeland en is docent Engels aan de Hogeschool Zeeland in Terneuzen.

In 2012 verschijnt zijn tweede roman, getiteld Meester Mitraillette.

    • Sebastiaan Kort