uitgelicht

Ewan McGregor en Renée Zellweger in de film 'Down with love' (2003) Photo Credit: Douglas Kirkland TM and © 2003 Twentieth Century Fox and Regency Enterprises.
Ewan McGregor en Renée Zellweger in de film 'Down with love' (2003) Photo Credit: Douglas Kirkland TM and © 2003 Twentieth Century Fox and Regency Enterprises.

Film

Must Love Dogs (Gary David Goldberg, 2005, VS). Romantische komedie voldoet keurig aan de wetten van het genre. Zal de net gescheiden kleuterleidster Diane Lane kiezen voor sexy vader Dermot Mulroney of voor de jongensachtige charme van John Cusack? Met Christopher Plummer als Lanes vader annex rokkenjagende weduwnaar.Net5, 20.30 22.30u.

The Lord of the Rings: The Return of the King (Peter Jackson, 2003, VS/Nieuw-Zeeland/Duitsland). Voor de fans was het geruststellend: het derde en laatste deel, 3 uur en 21 minuten lang, was een waardig slot van een magistrale trilogie. De elf Oscars waren dan ook geen verrassing.RTL7, 20.30-00.30u.

Down with Love (Peyton Reed, 2003, VS). Romantische komedie speelt begin jaren zestig in New York en imiteert, parodieert, huldigt en bespot een aantal romantische komedies uit die tijd, met name de drie films die Rock Hudson en Doris Day samen maakten: Pillow Talk (1959), Lover Come Back (1961) en Send Me No Flowers (1964). Renée Zellweger heeft een boek geschreven, Down with Love, waarin zij vrouwen aanspoort net zo met mannen om te gaan als mannen met vrouwen. Maak carrière, heb seks, maar vergeet de liefde. Haar gevaarlijkste tegenstander is Ewan McGregor. RTL8, 20.30-22.30u.

Informatief

Keuringsdienst van waarde: spek. Spek is vet en daar word je dik van. Daarom heeft de vleesindustrie ‘mager spek’ uitgevonden. Hoe kan dat vette spek mager geworden zijn? De Keuringsdienst van Waarde gaat op zoek naar het mysterie van mager spek en komt met een onthulling.Ned.3, 20.25-21.00u.

Expedition New Guinea. Laatste deel van natuurserie. Speleoloog Steve Backshall daalt met een team af in de krater van een uitgedoofde vulkaan. De 800 meter hoge wanden zijn dik begroeid met vegetatie en op de bodem ontdekt hij een uitgebreid netwerk van tunnels en grotten. De expeditieleden zijn de eersten die hier doordringen en hopen hier nieuwe soorten te ontdekken. Zoöloog George McGavin reist naar een actieve vulkaan. Daar vindt hij een vogel die afhankelijk is van de hete vulkaanas. Maar voordat dit verder onderzocht kan worden, moet McGavin zijn kamp opbreken omdat dat bedolven dreigt te worden door rotsblokken die door de vulkaan worden uitgespuwd.Canvas, 20.40-21.30u.

Profiel: Hans Teeuwen. Portret van de cabaretier. Twee neven met wie Teeuwen opgroeide, vertellen hoe hij in elkaar zit en waar de oorsprong van het liedje ‘Hoi-Ja’ ligt. Ook is er in het programma 8 mm-materiaal te zien van Hans in zijn kindertijd.Ned.3, 21.00-21.50u.

Wolfgang Amadeus Phoenix - avec Phoenix en tournée. Verslag van de wereldtournee in 2009 waarop de Franse groep Amerika veroverde. Na optredens in Duitsland, Frankrijk, België, Engeland en Zweden begint op 13 juni in Chicago hun Amerikaanse debuut. Meteen stort de Amerikaanse pers zich op de groep – mede doordat zanger Thomas Mars getrouwd is met Sofia Coppola. Er volgen uitnodigingen voor optredens in Saturday Night Live en bij David Letterman. De verkoop van Phoenix’ platen schiet omhoog en de groep treedt op in Madison Square Garden. Clip- en filmmaker Antoine Wagner registreerde zowel de concerten als de uren in de tourbus als de voorbereidingen voor de optredens.Arte, 21.40-22.35u.

Baker Boys: inside The Surge. Aflevering van vierdelige serie waarin cameraman Jon Steele optrekt met Baker Company van de 3d Infantry Division (Mechanized) tijdens The Surge, het offensief in 2007 van de Amerikanen in Irak dat gemarkeerd werd door een veranderde strategie. Voortaan verschansten de Amerikaanse troepen zich tussen de patrouilles door niet meer in gefortificeerde kazernes, maar verbleven dag en nacht in de buurt van de bevolking om die te beschermen tegen intimidatie door diverse gewelddadige groeperingen. Steele trok drie maanden met Baker Company op, filmde alles en vroeg de soldaten wat ze denken en voelen. Discovery Channel., 22.00-23.00u.

Elements: Ji Sheng Hui - glazenwasser. Documentairereeks waarin Dimitri Van Zeebroeck twaalf mensen uit alle hoeken van de wereld volgt tijdens hun omgang met de vier klassieke elementen aarde, water, lucht en vuur. Ji Sheng Hui lapt ramen van wolkenkrabbers in Shanghai. Van Zeebroeck kroop mee op een van de hoogste hotels ter wereld, het plaatselijke Marriott Hotel. Hui beschrijft de steeds veranderende skyline, de luchtkwaliteit en het gevaar. Canvas, 22.20-22.45u.