Uit in de herfstvakantie

Schrijfwedstrijd

Draken hebben ook gevoel, dat wordt nogal eens vergeten, zo kan je lezen in het boekje Mushushu en de kinderen van Tiamat. Zijn baas Marduk liet hem wrede dingen doen en dat vond hij helemaal niet leuk. Maar hij moest. Hij was een draak en draken vechten, zei Marduk. Speciaal voor BoekieBoekie, een tijdschrift voor kinderen van 8 tot 13 jaar, schreef Jowi Schmitz het begin. Maar hoe dit verhaal afloopt, bepaal jij! Schrijf het af in ongeveer 750 woorden (twee blaadjes A4). Houd je meer van tekenen, maak er dan een stripverhaal van. Stuur geen fotokopie, maar de originele tekeningen. Liefst op stevig A4-tekenpapier. Je mag alleen, maar ook samen met iemand het verhaal afmaken. Stuur het vóór 21 oktober op. Dat kan per e-mail naar: post@boekie-boekie.nl of per post: BoekieBoekie, Schiehavenkade 166, 3024 EZ Rotterdam. En wil je toch nog wat inspiratie? Bezoek dan de tentoonstelling Nieuws van het Midden-Oosten in het Rijksmuseum van Oudheden, Leiden.

Inl www.boekie-boekie.nl

De Betovering

Met 200 voorstellingen en dans-, film-, muziek-, toneel- en beeldende kunstworkshops is van 14 t/m 23 oktober het kunstfestival De Betovering op allerlei plekken in Den Haag. Ga naar het danssprookje Pinocchio, waar je na afloop het decor als speeltuin mag gebruiken of naar de Italiaanse dansvoorstelling Kundur, over het avontuurlijke leven van schapen op IJsland. Maar je kan ook zelf aan de slag. Bijvoorbeeld een nachtje in het Kinderboekenmuseum, waar de schrijver van Dolfje Weerwolfje, Paul van Loon, je leert schrijven. Of leer dansen met profs op een dansweekend van het Holland Dance Festival. En verder kan je ook nog flashmobben, camera- en soapacteren, of naar animatie-, film- en theaterworkshops. www.debetovering.nl