Toppers: niet steeds andere tennisballen

Rafael Nadal is bang voor blessures omdat ballen steeds anders zijn.

Tennissers riskeren blessures doordat het ontwerp van tennisballen bij toernooien per week verschilt. Dat zei de nummer twee van de wereld, Rafael Nadal, gisteren bij het toernooi van Shanghai. Andy Murray, de Britse nummer vier van de wereld, had onlangs ook geklaagd over de tennisballen.

Onder druk van sponsors (ballenfabrikanten) hebben de spelers bij de laatste drie toernooien in Azië (Bangkok, Tokio en nu in Shanghai) te maken gehad met verschillende tennisballen, zo luidt de kritiek van Nadal en Murray. Nadal: „Dat is te veel. Het is gevaarlijk voor je schouders en kan tot blessures leiden.”

Er moet iets veranderen, vindt Nadal. „Je kunt niet elke week met een andere bal spelen.” Nadal zei liever minder prijzengeld te ontvangen in ruil voor minder druk van de sponsors om verschillende ballen te gebruiken bij de toernooien. (Reuters)