Volg hier: Kamerdebat Diginotar en veiligheid overheidsites

Een bord met 'verboden toegang' op het terrein van Diginotar in Beverwijk. Foto nrc.nl / Ruud Boon

Omstreeks 20.30 uur debatteert de Tweede Kamer over de ict-problemen bij de overheid. Vorige maand kwam de veiligheid van DigiD in het geding als gevolg van een hack bij het beveiligingsbedrijf Diginotar waardoor bepaalde overheidssites niet meer te vertrouwen waren.

Ook bleek afgelopen weekeinde dat zo’n vijftig websites gemeenten en gemeentelijke diensten zo slecht beveiligd waren dat hackers gemakkelijk gevoelige informatie konden ophalen, aanpassen of wissen van mensen die met DigiD inlogden. Minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner praat vanavond met de Kamer over mogelijkheden om overheidswebsites adequaat te beveiligen en hun betrouwbaarheid waarborgen

Volg het debat op Politiek24: