Liefde in motelkamers

cd pop Adam Cohen: Like A Man ****

De zoon van Leonard Cohen heeft besloten dat hij de onmiskenbare familieband niet langer naar de achtergrond kan en wil dringen. Adam Cohen klinkt als zijn vader, schrijft poëtische teksten als zijn vader en toont zich op zijn derde album Like A Man een minstens zo onverbeterlijke romanticus als de oude Leonard.

Met dezelfde diepdonkere stem en aarzelende intonatie zingt Adam Cohen over liefde in motelkamers, luciferdoosjes met haar telefoonnummer en rozen in de winter. Van Cohen Senior erfde hij het vermogen om al die dichterlijkheid een bijtende urgentie te geven, in memorabele zinnen als „I’m drunk as the devil/I’m lit up like a church.”

De begeleiding is functioneel, met naakte akoestische instrumenten en zwoele achtergrondzang van Jennifer Warnes. Wat Adam Cohen het recht geeft om in het spoor van zijn vader te treden is dat hij nieuwe frisheid geeft aan oude folkpatronen, in tien mooie liedjes die klinken als het begin van een veelbelovend oeuvre met diepe wortels.

Jan Vollaard