Jennefer niet seksueel misbruikt

Jennefer van Oostende, het 10-jarige meisje uit Rotterdam dat maandagochtend dood werd aangetroffen, is door geweld om het leven gekomen. De 26-jarige verdachte, in wiens woning in Rotterdam-Zuid haar stoffelijk overschot werd gevonden, is moord dan wel doodslag ten laste gelegd.

Dat heeft het Openbaar Ministerie in Rotterdam gisteren bekendgemaakt.

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft dinsdag sectie verricht op het lichaam. Tijdens het onderzoek zijn vooralsnog geen aanwijzingen gevonden die duiden op seksueel misbruik. De exacte doodsoorzaak is nog niet bekend, maar het vermoeden bestaat dat het meisje na haar verdwijning niet lang meer heeft geleefd. Wegens de ernst van het misdrijf heeft de rechter-commissaris de verdachte, Anthony K., voor veertien dagen in bewaring gesteld. Hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

Anthony K. is de ex-vriend van Jennefers zus Sandra (20), met wie hij twee kinderen (3 en 5 jaar) heeft. Jennefer van Oostende werd zaterdag voor het laatst gezien in K.’s tijdelijke woning in de Boergoensestraat in de wijk Oud-Charlois. Hij werd gisteren voorgeleid, twee dagen nadat hij was aangehouden op verdenking van onttrekking van het meisje aan het ouderlijk gezag.

Het rechercheteam hoort de komende dagen nog enkele betrokkenen, onder wie familieleden. Ook worden camerabeelden uit de omgeving van de woning van de verdachte aan de Boergoensestraat nog nader bestudeerd.

Na overleg met de nabestaanden heeft de deelgemeente Charlois gisteren besloten om volgende week donderdag een stille tocht te houden, een dag na de begrafenis van het meisje.