Honkbalduel Nederland op WK Panama gestaakt

Het honkbalduel tussen Nederland en Australië op het wereldkampioenschap in Panama is vannacht gestaakt. De wedstrijd werd bij een 1-1 tussenstand in de zevende inning wegens hevige regenval gestaakt.

De WK-organisatie in Panama heeft het wedstijdschema van de twee laatste speeldagen van de tweede ronde noodgedwongen moeten inkorten. Vandaag en morgen kan het voorkomen dat de nationale ploegen twee keer op één dag in actie moeten komen.

Ook is het aantal innings teruggebracht, van negen naar zeven. Dit geldt niet voor Nederland-Australië, dit duel was al tot de zevende inning gevorderd. De wedstrijd tegen de Aussies wordt vanavond (Nederlandse tijd) hervat.

Vannacht speelt Nederland vervolgens tegen toernooifavoriet Cuba. Morgenavond sluit Nederland de tweede ronde af met de ontmoeting tegen Venezuela.

De nummers één en twee plaatsen zich voor de WK-finale die zaterdagnacht in Panama Stad wordt gespeeld. Nederland verloor dit toermooi alleen van Canada en lijkt kansrijk voor een finaleplaats.