Golfstaten willen spoedberaad over ‘zorgwekkende’ situatie Syrië

Caption: A Syrian armoured vehicle is seen at Hula town near Homs September 30, 2011. REUTERS/Handout (SYRIA - Tags: POLITICS CIVIL UNREST MILITARY) THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS
Caption: A Syrian armoured vehicle is seen at Hula town near Homs September 30, 2011. REUTERS/Handout (SYRIA - Tags: POLITICS CIVIL UNREST MILITARY) THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS Een tank in het Syrische dorp Hula bij de stad Homs. Foto Reuters

De Golfstaten hebben vanavond opgeroepen tot een onmiddellijk beraad van de Arabische Liga over de “zorgwekkende” situatie in Syrië.

Dat liet de Golf Samenwerkingsraad weten in een verklaring, meldt persbureau Reuters. De lidstaten - Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Kuweit, Oman en Bahrein - willen dat de ministers van Buitenlandse Zaken van de Liga de humanitaire situatie in Syrië bespreken en manieren onderzoeken om het “bloedvergieten” en de “machine van geweld” stop te zetten.

Volgens de Verenigde Naties zijn tijdens de opstand in Syrië al zeker 2.900 mensen om het leven gekomen.

Interactieve graphic: Onrust in de Arabische wereld